Christina (1973). Deze retreat ben ik jouw yoga lerares. Veel mensen omschrijven mij als spontaan, direct, nuchter en het schijnt dat ik wat humor heb. Na mijn studie aan de balletacademie heb ik veel in het buitenland gewerkt als danseres. Lang geleden ben ik begonnen met lesgeven aan kinderen en volwassenen in sport en dans.Tijdens mijn carrière als danseres kwam ik in de ban van Yoga. Vele jaren later ervaar ik wekelijks wat yoga voor mensen kan doen en dit gun ik iedereen. Yoga geeft veel handvatten voor een gebalanceerd leven, want soms hebben we extra steun nodig om gebeurtenissen uit het verleden of situaties in het heden te kunnen verwerken.

 

 

 

Voor mij staat persoonlijke aandacht centraal in de lessen die ik geef. Ik zal je uitdagen om goed naar jezelf en je lichaam te luisteren. Ik ben graag onderdeel van jouw pad naar balans. Buiten de yoga lessen die ik geef run ik een gezin en ben ik ontspanning masseuse en Reiki therapist. In 2013 heb ik een studie life-coach afgerond. Ik interesseer me voor Chakra therapie, psychologie, Zen interieur styling, Tai-chi en gezonde voeding. Recent heb ik cursussen gevolgd in mind-fullness, Shin-Do, kleurentherapie, Feng-Shui en Vipassana meditatie. Ik zal je uitdagen om goed naar jezelf en je lichaam te luisteren. Door de vele yoga vakanties die ik gedaan heb weet ik wat ik soms miste en wel terug wil zien in onze yoga retreat.

Het inspireren van mensen en het bieden van kwaliteit zijn voor mij de belangrijkste doelen. Ontspanning en kwaliteit kunnen naar mijn mening prima samen gaan. Ik geef les in Postnatale Yoga en baby massage, Slow-flow, Stong-Flow, Chakra yoga en Yin yoga.  De leraren en personen die mij inspireren zijn: Mijn zoon Julien, man Aart, stiefdochters Nadine en Anouk en mijn lieve vrienden. Baerbel Bee Miessner, Selina Pagonakis en al mijn leerlingen.

 Nee hóór voor mij geen yoga. Ik ben totaal niet lenig, dus yoga is niets voor mij.

(Dit hoor ik vaak) Yoga gaat niet om lenigheid. Yoga is voor iedereen.

Samen met jou wil ik deze week gaan kijken waar jij je goed bij voelt.

Onze koks

Rosana en Federico hebben een hechte band en de positieve energie in de keuken is dan ook goed voelbaar. Zij hebben beiden erg veel ervaring in het vegetarisch en veganistisch koken voor groepen. Vorige jaren was het een groot succes en we zijn dan ook erg blij dat deze twee lokale toppers weer voor ons komen koken. Op Tenerife is er een grote biologische markt waar Rosana en Federico de inkopen doen. Zij koken in hun eigen keuken op het terrein van de villa.

IMG_0088

Fotografe en founder of Yoga Spiegel

Mijn naam is Sophie Rus, (1985) Mijn enthousiasme en creativiteit uit zich op het gebied van vormgeving, beelden en concepten creëren. Daarnaast ben ik nog werkzaam als verpleegkundige. Ik ben vaak in de yogaschool te vinden. Tijdens deze yogavakantie komt alles samen wat ik belangrijk vind in het leven. Aandacht, zelf liefde, gezondheid, reflectie en groei. Ik wordt een (nog) fijner en sterker persoon, het is voor mij belangrijk om dit op een verfrissende en creatieve manier uit te dragen naar anderen. Mijn Yoga spiegel project tijdens deze drie retreats op Tenerife dragen hier voor een groot deel aan bij.

 

 

Wat is Yoga spiegel:Yoga spiegel is een vorm van zelfreflectie. Er zullen minimaal 100 foto’s worden gemaakt. Daaruit kies je er 20. Van je favoriete foto’s kan ik er 5 nabewerken, bijvoorbeeld een tekst of symbool erin. Retoucheren van foto’s doe ik niet, je bent mooi zoals je bent! Je stelt jezelf centraal in een foto sessie, waarbij ik jou fotografeer en coacht. Je zoekt welke (yoga)houding en omgeving bij jou passen, gericht op wat zich aandient op dat moment. Dus: de fotosessie kan overal op het eiland plaatsvinden. Hoe werkt dit? Ik ga samen met jou kijken wat je wilt vastleggen tijdens de fotosessie(s). Een emotie, een vraag, een gevoel, een wens. Er is veel mogelijk. Samen gaan we bepalen wat het thema wordt van de fotosessie. Daarbij ben jij continue de baas.

 

 

Wat brengt mij dit?

Als verdieping tijdens jou yoga vakantie ga ik samen met jou opzoek naar je kracht dan wel kwetsbaarheid.

 

De kosten voor een sessie zijn 45,-  euro.

 

 

 

Voor meer informatie en vragen ben ik bereikbaar via de mail:

sophierus@hotmail.com